relatietherapie


‘Jezelf openstellen is de basis voor verbinding’ Mohini


Relatietherapie kan koppels helpen om hun relatie weer op de rails te krijgen of om zicht te krijgen op wat er misloopt. Via gesprekken of opdrachten kan de therapeut samen met het koppel aan de slag gaan om terug verbinding met elkaar te krijgen. 

Relatietherapie hoeft niet altijd een laatste stap te zijn bij relatieproblemen. Elke relatie die een moeilijke fase kent, kan gebaat zijn met professionele hulp om erger te voorkomen of om simpelweg elkaar als partners terug te vinden.

Volgende signalen kunnen wijzen op relatieproblemen:

  • Wantrouwen, achterdocht
  • Overspel of vermoeden van
  • Veel ruzie, onenigheid
  • Seksuele problemen (minder zin, impotentie, onzekerheid, …)
  • Elkaar vermijden
  • Storten op het werk, weinig bij elkaar zijn

Werking

Relatietherapie start met maken van een afspraak. Na het eerste gesprek kan er een verdere planning gemaakt worden. TherapieĆ«n kunnen zowel kortdurend als langdurig nodig zijn. Gesprekken gaan meestal samen door, maar kunnen ook apart met elke partner gepland worden. 

Tarief

60 euro per sessie van 1 uur. Er is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk via de meeste mutualiteiten.

Vastgelegde afspraken kunnen tot 24 uur op voorhand kosteloos geannuleerd of verschoven worden. Bij latere of geen afmelding zullen annuleringskosten (25 euro) aangerekend worden.Het huwelijk is als een huis: als het niet wordt onderhoudenĀ en bewoond, komt er al gauw verval, hoe mooi het ook werd opgebouwd’ Piet Nijs